top of page
Logo Sönkes Süßkartoffeln
Social Media
Social Media
Social Media

Christmas sweet potato cookies (vegan)



Soft sweet potato cookies, perfectly baked and dusted with cinnamon, showcasing a festive and delicious treat.


Ingredients:

- Approx. 280g boiled or oven-cooked organic sweet potatoes from Sönke (can be prepared in advance and refrigerated or used as leftovers)

- 160g spelt flour

- 1 tsp baking powder

- 120g ground walnuts

- 1/2 tsp cinnamon

- 1/4 tsp cardamom

- 100g sugar

- 1 sachet of vanilla sugar

- Dark chocolate


1.

Mix all the dry ingredients together. Puree the cooked sweet potatoes with a hand blender or mash them finely with a fork. Then mix with the dry ingredients to form a smooth dough.


2.

Roll the dough into small balls with floured hands, place on a baking tray lined with baking paper

and press flat with a fork.


3.

Bake cookies at 180 degrees for about 20 minutes.


4.

Decorate the cooled areas with dark chocolate icing and let them dry.

Bon appetit!



Bestelle jetzt eine unserer beliebten Ernteboxen mit heimischen Süßkartoffel, Kürbis oder Roter Bete, von unserem Biohof - perfekt für dein neues Lieblingsrezept. Unsere Bioprodukte werden jährlich im Herbst geerntet, mit viel Liebe für den Versand aufbereitet, nachhaltig verpackt und gratis zu dir nach Hause geschickt. Beste Bioland-Qualität ganz ohne Zwischenhändler. Gerne nehmen wir auch Vorbestellungen entgegen, so kommt dein Bio-Gemüse nach der Ernte direkt zu dir nach Hause.

Frischer geht's nicht.

Unsere beliebten Ernte-Pakete im Shop

ALLES DABEI: SÜßKARTOFFELN, HOKKAIDO UND ROTE BETE

Logo Bioland
Logo Bioland
Logo Bioland
Logo Bioland

Hat dir unser Süßkartoffel-Rezept gefallen?

Wir freuen uns über Feedback. Z.B. auf unserem Instagram-Kanal.

Folge uns

facebook sönkes süßkartoffeln icon
instagram icon sönkes süßkartoffeln
bottom of page